Hachee uit de slowcooker

Hachee uit de slowcooker is een eenvoudig recept en hoeft niet lang te duren. Door de komst van de slowcooker is het erg makkelijk geworden om heerlijke gerechten te maken. Je hoeft zelf niet meer uren in de keuken te staan, doordat de hachee langzaam gaart in de slowcooker. In principe heb je er geen omkijken meer naar en kan je na een drukke werkdag direct aan tafel om te genieten van de hachee.

Ingredienten voor hachee uit de slowcooker (4 personen):

  • 750 gram hacheevlees (runder riblappen)
  • 3 uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 plakje ontbijtkoek
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4-6 kruidnagels
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • scheutje water
  • 1 theelepel azijn

Slowcooker bereiding:

Net zoals het maken van hachee op de traditionele manier, kent hachee uit de slowcooker ook wat voorbereidingswerk.

  1. Snijdt het vlees in kleine blokjes van zo’n 2 tot 4 centimeter groot. Als je hachee vlees koopt, dan kan je de eerste stap overslaan, dit scheelt natuurlijk weer wat tijd in de voorbereiding.
  2. Vervolgens bak je het vlees kort om de rauwe kanten dicht te schroeien. Doe dit heel kort om het vervolgens in de slowcooker te leggen.
  3. De uien en knoflookteentjes kunnen nu fijn gesnipperd worden om hierna kort te bakken (glazig). Voeg het goed geurende smurrie vervolgens bij het vlees.
  4. Nu is het tijd om de overige ingredienten toe te voegen. De ontbijtkoek, appelstroop, kruidnagels, laurierblaadjes, Ketjap, water en azijn kunnen over het vlees en de uien worden verdeeld. Je zult zien dat het vlees niet helemaal onder water staat, maar dat is in het geval van koken met een slowcooker niet erg. Meng het geheel wel eerst even door elkaar, voordat de slowcooker aangaat.
  5. Er zijn nu twee mogelijkheden om een heerlijke hachee uit de slowcooker te krijgen. Als je alle tijd hebt, zet dat de slowcooker voor 8 uur op low. Mocht je minder tijd hebben, dan kan je er ook voor kiezen om het gerecht 5 uur lang op high te laten sudderen.

Hachee eten met stamppot

Loopt het water je ook in de mond? Wacht dan niet langer en begin direct met het bereiden van dit heerlijke recept. Hachee uit de slowcooker is eenvoudig te maken en de voorbereiding neemt niet veel tijd in beslag. Naast de hachee kan je verschillende gerechten toepassen. Veel mensen eten dit samen met patat of rijst. Als je er een uitgebreide maaltijd van wilt maken, dan kan je het op traditionele wijze maken met daarnaast een stamppot.