Vegetarische Hachee maken.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees en dierlijke producten te eten. Het taboe is er gelukkig een beetje vanaf en kun je in plaats van helemaal veganist of vegetariër worden ook gewoon minderen met het eten van vlees. Dit is niet alleen erg goed voor de dieren, maar heel goed voor het milieu, hier wordt namelijk ontzettend veel water mee bespaard. Maar het is ook erg goed voor je gezondheid, want zoveel vlees en vooral bewerkt voedsel heb je niet nodig en is alleen maar slecht voor de gezondheid.

 

Het eten van minder vlees is dus een win, win, win situatie. Wij zouden Hachee recept niet zijn, als we ook niet een vegetarisch hachee recept voor je zouden hebben. Want hoewel Hachee van origine een super lekker recept met vlees is. Kan de vegetarische hachee ook erg lekker zijn.

 

Vegetarische hachee zonder vlees.

 

Het allerlekkerste hachee recept vind je hier op onze website. Om dit recept, dier, milieu en mensvriendelijke te maken hoef je alleen maar het hachee vlees en het runderbouillon blokje weg te laten. Voor de rest hou je gewoon het recept aan en kun je in plaats van runderbouillon, groentebouillon gebruiken. Het geheel lekker laten sudderen en je hebt een net zo lekker stoofpotje, alleen zonder de vlees.

 

Mis je toch het gevoel van vlees, of die bite?

 

Wanneer je het vlees liever vervangt voor voor anders. Dan is dit ook prima te doen, je houdt het recept aan en kunt vervolgens het hacheevlees vervangen voor tofu, tempeh of een andere vleesvervanger naar keuze.

 

Let wel op deze biologische vleesvervangers zijn niet geschikt om een paar uur mee te laten pruttelen. Hier heb je trouwens ook niks aan, want hier wordt het vlees alleen maar erg zacht van. Producten zoals Tofu en tempeh zijn al erg zacht en zullen door het lang pruttelen alleen maar uit elkaar vallen in de hacheemix.

 

Even aanbakken.

 

Wat je wel kunt doen met de vleesvervangers, is deze even kort aanbakken voor een krokant randje. Je zou deze dan ook kunnen kruiden, maar dit is in principe niet nodig omdat ons hachee recept al zo smaakvol is.

 

Vervolgens voeg je de vleesvervanger vlak voor dat je de hachee gaat opdienen aan de stoofpot toe. Nu heb je een vegetarisch hachee recept met tofu, tempeh of een andere vleesvervanger. Wanneer je het juiste product kiest zoals tofu van goede kwaliteit en je bakt hier een krokant randje aan. Dan zullen veel mensen dit niet eens merken en denken dat ze gewoon hachee vlees eten terwijl ze 100% vegetarische hachee eten.

 

Gezonder eten beter voor jezelf en milieu.

 

Wil je vaker gezond eten zonder direct vegan of vegetariër te worden. Dan is het een goed idee om eens te kijken naar een maaltijdbox. Zo kom je in aanraken met lekkere recepten die je snel bereid. De maaltijdboxen houden namelijk erg veel rekening met het milieu en een gezond eetpatroon. Kijk op maaltijdbox-vergelijken.nl voor inspiratie over maaltijdboxen.